Updated xPLLib 5.2 and SMS application 1.2.25

During the development of the experimental UPnP gateway, I ran into more bugs in the xPLLib, some pretty serious ones to be honest. So as of yesterday the new version is available.

The SMS application remains functionally the same, its only updated because it might be affected by the bugs fixed in the new lib.

Check the xPL page for the details and downloads.

Experimental UPnP-2-xPL gateway

Having recently discovered some great tools for UPnP (formerly by Intel, now open source), I wondered whether it was possible to create some gateway. I like xPL for its simplicity but its definitions of devices (schemas etc.) are still fairly ambigious. Thats what I like about UPnP, much tighter descriptions, more solid enduser experience. I think this is why most of the xPL users are fairly technical guys that mostly build their own applications and script the whole thing together. A non-techie wouldn’t last very long out there. Continue reading

Updated xPLLib 5.1 and SMS application 1.2

After some serious bug-hunting today, an updated version of the xPLLib and an updated SMS application.

The SMS application remains functionally the same, it only uses the updated xPLLib to fix a bug and last weeks updated xPLCheckPackage.

The xPLLib has 2 updates, one being the bugfix, the other is an extension that enables the download and parsing of xPL vendor plugin files. Check the xPL page for the details and downloads.

New xPLLib version 5.0 for .NET

Starting of in an endeavour with xPL, I went through the sources of the existing xPLLib 4.4 by Tom Van Den Panhuyzen. Then starting to update it as I saw fit, just as a means of getting acquainted with xPL.

Then again, after a lot of work and rewriting over 80-90% of the code, I might as well publish it. Several issues that existed with the previous version have been fixed. Unfortunately, due to the major change of the object model, its not backward compatible (not even close).

For now; here it is. Its absolutely certain that it is not bug-free, but please try and help me fix it. I haven’t setup a bugtracker for this yet, but once setup it’ll be on the xPL page.

The downloads are on the xPL page.